Πρωτότυπα & εκπαιδευτικά παιχνίδια από την Prototypingames κατάλληλα και για τα άτομα με πρόβληματα όρασης

1. Ποια είναι η επιχειρηματική σας ιδέα και πώς προέκυψε;

Με την Prototypingames, θέλω να δημιουργήσω επιτραπέζια παιχνίδια που θα επιτρέψουν και σε άτομα με προβλήματα όρασης, να συμμετάσχουν σε αυτά. Πάντα μου άρεσε να αλλάζω γνωστά παιχνίδια, να τα παραλλάσσω ή να προσθέτω δικές μου εκδοχές. Οι φίλοι μου, με παρότρυναν να ασχοληθώ με αυτό το χόμπι μου. Η τελική ιδέα προέκυψε όταν μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη. Μένοντας κοντά στην Σχολή Τυφλών, μου κέντρισε το ενδιαφέρον ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων με προβλήματα όρασης που έβλεπα στην περιοχή. Έτσι κάνοντας μια μικρή έρευνα, διαπίστωσα πως δεν υπήρχαν ελληνικά παιχνίδια προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους και αποφάσισα να δημιουργήσω μερικά.

2. Ποια προβλήματα επιλύετε και που απευθύνεστε;

Η κεντρική μου ιδέα είναι ότι τα παιχνίδια που φτιάχνω απευθύνονται σε όλο τον κόσμο, χωρίς κάποιον φραγμό έτσι ώστε όλοι να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν. Θέλω τα παιχνίδια μου να φέρνουν τους ανθρώπους όσο πιο κοντά γίνεται χωρίς αποκλεισμούς, να τους κάνουν να συνεργάζονται, να μαθαίνουν και φυσικά να περνάνε καλά την ώρα παίζοντας με αυτά. Μια ακόμα δεξιότητα που προσφέρεται μέσα από τα παιχνίδια που δημιουργώ, είναι η δυνατότητα εκμάθησης της γραφής braille, καθώς τα άτομα που παίζουν έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την γλωσσά αυτή.

3. Σε ποιο στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης βρίσκεστε;

Είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης για την παραγωγή μεγάλου αριθμού αντιτύπων με σκοπό να μειώσουμε το κόστος παραγωγής όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, χωρίς όμως να αλλοιώσουμε την ποιότητα του προϊόντος. Παράλληλα ψάχνουμε και σχεδιάζουμε με τους coaches του ΟΚ!Τhess τρόπους προώθησης και διαφήμισης των παιχνιδιών, ενώ ετοιμάζουμε και το website της εταιρείας μας.

4. Γιατί ενταχθήκατε στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess και πώς σας έχει βοηθήσει μέχρι τώρα; 

Στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess εντάχθηκα για να μπορέσω να πάρω ιδέες για το πως μπορεί να αναπτυχθεί καλύτερα η ιδέα μου και να δω ποιος θα είναι ο βέλτιστος τρόπος για να μπω στη αγορά επιτραπέζιων παιχνιδιών. Μέχρι τώρα έχω σχεδιάσει ξανά πολλά πράγματα από την αρχική μου στρατηγική. Το ΟΚ!Τhess μου έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσω την ιδέα μου στο ευρύτερο κοινό και να προχωρήσω σε νέες συνεργασίες μέσω από το δίκτυο επαφών του.

 

Η ομάδα

Γιώργος Δεληγιάννης - Founder Prototypingames