Η πλατφόρμα του Piney συνδέει επιχειρήσεις με το κατάλληλο κοινό, χρησιμοποιώντας τη “δύναμη” των χρηστών του Instagram

1. Ποια είναι η επιχειρηματική σας ιδέα και πώς προέκυψε;

Το Piney είναι μία πλατφόρμα η οποία θα προσφέρει στις επιχειρήσεις έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο marketing, χρησιμοποιώντας τη δύναμη των χρηστών του Instagram στους δικούς τους followers. Οι χρήστες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα, στην οποία θα βρίσκουν προσφορές/ μορφές επιβράβευσης με αντάλλαγμα να προωθήσουν την επιχείρηση στο προφίλ τους στο Instagram. Η εκάστοτε επιχείρηση, από την άλλη, θα έχει την ευκαιρία να διαφημίσει με συγκεκριμένο τρόπο και σε συγκεκριμένο κοινό ό,τι αυτή επιθυμεί.
Η ιδέα προέκυψε από το κοινό ενδιαφέρον μας για τις τοπικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο, οι οποίες πολύ συχνά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ότι για να διαφημιστούν πρέπει να ξοδέψουν αρκετά χρήματα, χωρίς να υπάρχει βέβαιο/ εξακριβωμένο αποτέλεσμα της διαφήμισης αυτής (πχ. Πόσοι πιθανοί πελάτες την είδαν). Επίσης, το κοινό στο οποίο απευθύνονται οι διαφημίσεις συνήθως είναι πολύ ευρύ, με αποτέλεσμα τα χρήματα να ξοδεύονται με μη στοχευμένο τρόπο.

2. Ποια προβλήματα επιλύετε και που απευθύνεστε;

Απευθυνόμαστε σε τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να κάνουν γνωστό το brand τους σε στοχευμένο κοινό, με έναν οικονομικό και εύκολο τρόπο. Από την άλλη, οι χρήστες του Instagram συχνά άθελα τους προωθούν προϊόντα και επιχειρήσεις χωρίς να λαμβάνουν κάτι πίσω. Τους δίνουμε λοιπόν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας το Piney να λάβουν κάποια μορφή επιβράβευσης για το content που ανεβάζουν στο Instagram profile τους.

3. Σε ποιο στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης βρίσκεστε;
 

Βρισκόμαστε στο στάδιο επιβεβαίωσης της επιχειρηματικής μας ιδέας και της συλλογής δεδομένων από τα δύο customer segments μας.

4. Γιατί ενταχθήκατε στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess και πώς σας έχει βοηθήσει μέχρι τώρα;

Ενταχθήκαμε στο ΟΚ!Thess με σκοπό να δούμε εάν είμαστε στο σωστό μονοπάτι ανάπτυξης της επιχείρησής μας αλλά και να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε για το πώς να προσεγγίσουμε συγκεκριμένα θέματα πριν καταφέρουμε να σηκώσουμε χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση ιδέας μας. Έχουμε βοηθηθεί πάρα πολύ στο πού να εστιάσουμε σε αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε και έχουμε σημειώσει εξαιρετική πρόοδο σε σχέση με το πού θεωρώ ότι θα βρισκόμασταν χωρίς τον επιταχυντή. Ευχαριστούμε coaches!

 

Η ομάδα

Ανδρέας Μαλιώτης, Co - founder Piney

Κωνσταντίνος Μουστακίδης, Co - founder Piney

Βίλλυ Ξένη, Co - founder Piney